Hoe proef je nu verschillen in kaas? Hoe stel je de beste kaasplank samen? Welke kaas gaat mooi samen met dat ene biertje of glas wijn? In onze winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam organiseren we regelmatig leuke proeverijen en geven we ook proeverijen op aanvraag.

Open Proeverijen Agenda 2021

Samen met onze  favoriete partners organiseren wij dit jaar een aantal open proeverijen met de lekkerste kaas-drank combinaties. Ook organiseren we dit jaar weer een aantal kaasdiners. Het blijft een feest om onze producten gebruikt te zien worden voor de mooiste gerechten.
Inschrijven kan via info@booijkaasmakers.nl of door middel van het bestellen van het desbetreffende proeverij-product op onze webshop.

 

17 september 2021  – Proeverij Booij Kaasmakers + Sodapop Shop (in de Fenix Food Factory)

Op 17 september gaan we in samenwerking met Sodapop Shop een proeverij verzorgen. We zullen 6 dranken proeven met daarbij 6 bijpassende kazen. De drankjes bestaan uit 3 alchoholische dranken en 3 non-alcoholische dranken. On the side zal er brood en water geserveerd worden.

Inschrijven en betalen doe je via de webshop: booijkaasmakers.nl/webshop
– Tijd: 19:30 aanvang. 21:30 einde.
– Datum: 17 september
– Locatie: Fenix Food Factory, gevestigd op de Nico Koomanskade (Katendrecht) in Rotterdam.
– Kosten: €32,- voor Booij abonnementhouders.  €36,- voor niet-abonnenementhouders.

Een Booij abonnementhouder wordt je door middel van een Booij Kaasabonnement af te sluiten, klik hier.

 

25 juni 2021  – Speciaal voor deze zomer hebben we een heerlijke en verfrissende proeverij bedacht.

We gaan namelijk 6 verschillende ciders proeven in combinatie met 6 verschillende kazen op 25 juni a.s. Door de coronaregels zal dit nog online plaatsvinden. De digitale proeverij (via Zoom) begint om 19.30 op vrijdag 25 juni.

CiderCider en Booij Kaasmakers slaan hun handen ineen bij deze mooie proeverij. CiderCider is gevestigd in het Keilepand op de Keilestraat waar ze niet alleen ciders uit verschillende landen verkopen, maar ook zelf hun ciders maken van fruit uit de directe omgeving van Rotterdam.

Maarten heeft samen met Wouter en Marcus van CiderCider de combinaties samengesteld en zij geven op deze avond ook een toelichting op de combinaties en beantwoorden ook alle vragen. In de box zitten 6 ciders en 6 kazen die in de week van de proeverij thuis worden bezorgd. De box is voor 2 personen en kost € 47,50 ,-

Als je de betaling hebt voltooid, sta je ingeschreven. Het uiterlijk inschrijven is 23 juni 12:00hr. Inschrijven kan via deze link.

 

 

 

19 maart 2021 Samen met Wijnhandel Peeters organiseert Booij Kaasmakers een online proeverij. De proeverij focust zich op Belgische wijnen en Belgische kazen. Je kunt je per twee personen inschrijven via deze link.
Kosten zijn €50,- per twee personen

Jaarrond Genieten van een leuke proeverij op je eigen bank. De meeste proeverijen die we organiseren zijn met alcohol, maar deze proeverij is geheel alcoholvrij! Maarten Koek en Dusty van BAIN Kombucha hebben drie spannende kombucha’s geselecteerd en bij elke kombucha komen twee verschillende kazen. In een filmpje leggen Maarten en Dusty uit waarom ze voor de specifieke combinaties hebben gekozen. Inschrijven kan via info@booijkaasmakers.nl
Kosten zijn €39,50 per twee personen (voor de proeverij krijg je drie flesjes Kombucha en zes kazen (bij elkaar zo’n 1,2 kg, maar daar kun je later dan nog lekker van genieten))
De proeverij geven we in het Engels, daar Dusty zelf geen Nederlands spreekt.

Vanuit onze winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam geven we ook kaasproeverijen of kaas-combinatie proeverijen op aanvraag.

Aanvraag proeverij

Interesse in één van onderstaande proeverijen of een ander verzoek? Ga naar ons aanvraagformulier, dan nemen wij contact met je op!

Kaasproeverijen op aanvraag

Voor groepen vanaf 6 personen geven we proeverijen op aanvraag. De kosten hiervan zijn €15,- per persoon. De proeverijen worden voorzien van voldoende brood en water. We bieden een aantal verschillende aan.

Eigengemaakte Buurenkazen De proeverij bestaat uit vijf kazen van eigen kaasmakerij, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op proces van kaasmaken, smaken en structuren.

Hollandse Glorie Bij Hollandse kazen denken veel mensen automatisch aan Goudse kazen. Maar tegenwoordig worden er veel meer prachtige kazen gemaakt in ons koude kikkerlandje. Deze proeverij bestaat uit vijf van de mooiste kazen uit Nederland. Onze eigen kazen worden daarbij niet vergeten en vergezeld door verschillende soorten kazen uit ons eigen land.

Internationale Juweeltjes Voor deze proeverij trekken we vijf van de meest indrukwekkende internationale kazen uit de kast. Onze favorieten van het moment, klassiekers en bijzondere kazen passeren de revue. Laat je verrassen door, bijvoorbeeld, een roodkorst uit België en een blauwader uit Ierland.

 

Kaas-combinatieproeverijen op aanvraag

Voor groepen vanaf zes personen organiseren we proeverijen met zes verschillende kazen en dranken. Dit doen we in samenwerking met de Kaapse Brouwers, CiderCider of Blije Wijnen. Bij groepen tot tien personen wordt de proeverij gegeven door één van onze kaasmeisjes. Bij groepen vanaf tien personen wordt de proeverij gegeven door een kaasexpert én een bier- cider- of wijnexpert. Voor een proeverij in samenwerking met de Kaapse Brouwers rekenen wij € 30,00. De proeverij in samenwerking met CiderCider kost € 32,50. Kies je voor de proeverij met natuurwijnen van Blije Wijnen dan betaal je € 32,50 (5 combi’s) of € 38,50 (6 combi’s). Voor een proeverij op locatie rekenen wij € 5,00 per persoon extra mits binnen een straal van 25 kilometer vanaf Streefkerk of Rotterdam. Daarbuiten gaan wij graag met je in overleg over de mogelijkheden!

Wijn-kaasproeverij

Bier- en kaasproeverij In samenwerking met de Kaapse Brouwers laten we zes verrassende kaas- en biercombinaties proeven.

Cider- en kaasproeverij In samenwerking met CiderCider proeven we zes verrassende cider- en kaascombinaties.

Wijn- en kaasproeverij In samenwerking met Blije Wijnen ontdekken we originele natuurwijn- en kaascombinaties.