Hoe proef je nu verschillen in kaas? Hoe stel je de beste kaasplank samen? Welke kaas gaat mooi samen met dat ene biertje of glas wijn? In onze winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam organiseren we regelmatig leuke proeverijen en geven we ook proeverijen op aanvraag.

Open Proeverijen Agenda 2021

Samen met onze  favoriete partners organiseren wij dit jaar een aantal open proeverijen met de lekkerste kaas-drank combinaties. Ook organiseren we dit jaar weer een aantal kaasdiners. Het blijft een feest om onze producten gebruikt te zien worden voor de mooiste gerechten.
Inschrijven kan via info@booijkaasmakers.nl of door middel van het bestellen van het desbetreffende proeverij-product op onze webshop.

 

04 december – Proeverij Booij Kaasmakers en Blije Wijnen
De proeverij begint om 15hr tot ongeveer 17hr en de kosten hiervoor zijn 45 euro per persoon. We gaan 6 verschillende kazen proeven in combinatie met 6 (natuur) wijnen. We gaan van mousserende tot versterkte wijnen proeven. Maarten en Sam zullen deze middag alle wijnen en kazen voorzien van een deskundige uitleg.

Je kunt je inschrijven via de webshop (klik hier!) en zien julle graag terug op 4 december in de Fenix Food Factory!
Groet,
Maarten en Sam

– Tijd: 15:00 aanvang. 17:00 einde
– Datum: 04 december 2021
– Locatie: Fenix Food Factory
– Kosten: €45,00

 

12 november – Proeverij Booij Kaasmakers en Wijnhandel Peeters
Zoals ieder jaar hebben we weer een heerlijke proeverij samengesteld met Moritz van wijnhandel Peeters. Dit jaar gaan we richting Portugal met een aantal zeer verrassende wijnen en verschillende type port van Quinta do Noval met o.a 2 vintage porten. Het bijzondere aan deze proeverij is dat de wijnmaker van Quinta do Noval ook aanwezig zal zijn (helaas wel via een zoomverbinding) en hij alles uitlegt over de wijngaard tot het eindproduct. Op de avond zelf proeven we 8 verschillende wijnen met bijpassende kazen. We beginnen de avond rond 20.00 uur in de winkel van Moritz op het Vasteland 56 (Rotterdam) en het zal tot ongeveer 22.00 uur duren.
Maarten en Moritz kijken er naar uit om jullie 12 november te ontvangen.
– Tijd: 20:00 aanvang. 22:00 einde
– Datum: 12 november 2021
– Locatie: Vasteland 56 Rotterdam
– Kosten: €47,50

Schrijf je snel in via de webshop van Moritz Peeters op wijnhandel-peeters.com of via de webshop van Booij kaasmakers op booijkaasmakers.nl/webshop.

 

29 oktober 2021  – Proeverij Booij Kaasmakers + Kaapse Brouwers (in de Fenix Food Factory)

Op 29 oktober gaan we in samenwerking met de Kaapse Brouwers een proeverij verzorgen. We zullen biertjes proeven met daarbij bijpassende kazen. On the side zal er brood en water geserveerd worden.

Let op: inschrijven doe je door dit product te bestellen. Je krijgt niets thuisgestuurd, maar je staat wel ingeschreven om op 29 oktober deel te nemen.
– Tijd: 19:30 aanvang. 21:30 einde.
– Datum: 29 oktober
– Locatie: Fenix Food Factory, gevestigd op de Nico Koomanskade (Katendrecht) in Rotterdam.

Kosten: Het kost €39,50 per persoon en speciaal voor onze abonnementhouders kun je de proeverij boeken voor €37,50.
Een Booij abonnementhouder wordt je door middel van een Booij Kaasabonnement af te sluiten, klik hier.

 

 

17 september 2021  – Proeverij Booij Kaasmakers + Sodapop Shop (in de Fenix Food Factory)

Op 17 september gaan we in samenwerking met Sodapop Shop een proeverij verzorgen. We zullen 6 dranken proeven met daarbij 6 bijpassende kazen. De drankjes bestaan uit 3 alchoholische dranken en 3 non-alcoholische dranken. On the side zal er brood en water geserveerd worden.

Inschrijven en betalen doe je via de webshop: booijkaasmakers.nl/webshop
– Tijd: 19:30 aanvang. 21:30 einde.
– Datum: 17 september
– Locatie: Fenix Food Factory, gevestigd op de Nico Koomanskade (Katendrecht) in Rotterdam.
– Kosten: €32,- voor Booij abonnementhouders.  €36,- voor niet-abonnenementhouders.

Een Booij abonnementhouder wordt je door middel van een Booij Kaasabonnement af te sluiten, klik hier.

 

25 juni 2021  – Speciaal voor deze zomer hebben we een heerlijke en verfrissende proeverij bedacht.

We gaan namelijk 6 verschillende ciders proeven in combinatie met 6 verschillende kazen op 25 juni a.s. Door de coronaregels zal dit nog online plaatsvinden. De digitale proeverij (via Zoom) begint om 19.30 op vrijdag 25 juni.

CiderCider en Booij Kaasmakers slaan hun handen ineen bij deze mooie proeverij. CiderCider is gevestigd in het Keilepand op de Keilestraat waar ze niet alleen ciders uit verschillende landen verkopen, maar ook zelf hun ciders maken van fruit uit de directe omgeving van Rotterdam.

Maarten heeft samen met Wouter en Marcus van CiderCider de combinaties samengesteld en zij geven op deze avond ook een toelichting op de combinaties en beantwoorden ook alle vragen. In de box zitten 6 ciders en 6 kazen die in de week van de proeverij thuis worden bezorgd. De box is voor 2 personen en kost € 47,50 ,-

Als je de betaling hebt voltooid, sta je ingeschreven. Het uiterlijk inschrijven is 23 juni 12:00hr. Inschrijven kan via deze link.

 

 

 

19 maart 2021 Samen met Wijnhandel Peeters organiseert Booij Kaasmakers een online proeverij. De proeverij focust zich op Belgische wijnen en Belgische kazen. Je kunt je per twee personen inschrijven via deze link.
Kosten zijn €50,- per twee personen

Jaarrond Genieten van een leuke proeverij op je eigen bank. De meeste proeverijen die we organiseren zijn met alcohol, maar deze proeverij is geheel alcoholvrij! Maarten Koek en Dusty van BAIN Kombucha hebben drie spannende kombucha’s geselecteerd en bij elke kombucha komen twee verschillende kazen. In een filmpje leggen Maarten en Dusty uit waarom ze voor de specifieke combinaties hebben gekozen. Inschrijven kan via info@booijkaasmakers.nl
Kosten zijn €39,50 per twee personen (voor de proeverij krijg je drie flesjes Kombucha en zes kazen (bij elkaar zo’n 1,2 kg, maar daar kun je later dan nog lekker van genieten))
De proeverij geven we in het Engels, daar Dusty zelf geen Nederlands spreekt.

Vanuit onze winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam geven we ook kaasproeverijen of kaas-combinatie proeverijen op aanvraag.

Aanvraag proeverij

Interesse in één van onderstaande proeverijen of een ander verzoek? Ga naar ons aanvraagformulier, dan nemen wij contact met je op!

Kaasproeverijen op aanvraag

Voor groepen vanaf 6 personen geven we proeverijen op aanvraag. De kosten hiervan zijn €19,50 per persoon. De proeverijen worden voorzien van voldoende brood en water. We bieden een aantal verschillende aan.

Eigengemaakte Buurenkazen De proeverij bestaat uit vijf kazen van eigen kaasmakerij, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op proces van kaasmaken, smaken en structuren.

Hollandse Glorie Bij Hollandse kazen denken veel mensen automatisch aan Goudse kazen. Maar tegenwoordig worden er veel meer prachtige kazen gemaakt in ons koude kikkerlandje. Deze proeverij bestaat uit vijf van de mooiste kazen uit Nederland. Onze eigen kazen worden daarbij niet vergeten en vergezeld door verschillende soorten kazen uit ons eigen land.

Internationale Juweeltjes Voor deze proeverij trekken we vijf van de meest indrukwekkende internationale kazen uit de kast. Onze favorieten van het moment, klassiekers en bijzondere kazen passeren de revue. Laat je verrassen door, bijvoorbeeld, een roodkorst uit België en een blauwader uit Ierland.

 

Kaas-combinatieproeverijen op aanvraag

Voor groepen vanaf zes personen organiseren we proeverijen met zes verschillende kazen en dranken. Dit doen we in samenwerking met de Kaapse Brouwers, CiderCider of Blije Wijnen. Bij groepen tot tien personen wordt de proeverij gegeven door één van onze kaasmeisjes. Bij groepen vanaf tien personen wordt de proeverij gegeven door een kaasexpert én een bier- cider- of wijnexpert. Voor een proeverij in samenwerking met de Kaapse Brouwers rekenen wij € 34,50. De proeverij in samenwerking met CiderCider kost € 37,00. Kies je voor de proeverij met natuurwijnen van Blije Wijnen dan betaal je € 37,00 (5 combi’s) of € 44,00 (6 combi’s). Voor een proeverij op locatie rekenen wij € 5,00 per persoon extra mits binnen een straal van 25 kilometer vanaf Streefkerk of Rotterdam. Daarbuiten gaan wij graag met je in overleg over de mogelijkheden!

Wijn-kaasproeverij

Bier- en kaasproeverij In samenwerking met de Kaapse Brouwers laten we zes verrassende kaas- en biercombinaties proeven.

Cider- en kaasproeverij In samenwerking met CiderCider proeven we zes verrassende cider- en kaascombinaties.

Wijn- en kaasproeverij In samenwerking met Blije Wijnen ontdekken we originele natuurwijn- en kaascombinaties.