Het zal niet als een verrassing komen dat kaasmeisjes van kaas houden. Maar onze kaasmeisjes, -mannen en -boys zijn ook minstens net zo dol op boter. Want iedereen weet: boter maakt alles, maar dan ook werkelijk álles beter. En nee, we gaan de discussie niet aan. Want wij smeren nog een extra laag onder onze berg kaas. Wat nu als we koolhydraten met kaas én boter combineren; dan kun je toch niet anders dan ontzettend blij worden? Dit keer maakten we gekarameliseerde uien en dat blijkt de basis te zijn van heel veel lekkere dingen.

Pasta ui kaas
Pasta met gestoofde ui en blauwe kaas

Ingrediënten:
1 aubergine pp
2 uien pp
50 gram boter pp
75 gram blauwe kaas (Bastiaansen Blauwe)
75 gram fusili
salie

Verwarm de oven voorop 200 graden.
Snijd de aubergine in stukjes en rooster 40 minuten in de oven. Smelt ondertussen de boter in de pan en snijd de uien in halve ringen. Bak ze even aan en draai het vuur dan laag, zodat de boter nog net bubbelt.
Voeg de salie toe, een snuf zout en zwarte peper. Roer regelmatig en stoof alles tot de ui ‘boterzacht’ is.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de aubergine nog 10 minuten mee met de uienstoof. Roer de pasta de groenten en maak af met blauwe kaas.