Bij Booij Kaasmakers zijn we altijd bezig met innovatie. Of dat nu op het gebied is van kazen, zuivelproducten of duurzaamheid. Vorig jaar zijn we begonnen met het maken van geitenroomkaas én geitenkwark. Beide bijzonder fris en romig van smaak. Nu merken we dat sommigen wat terughoudend zijn als het gaat om verse geitenzuivel. De smaak kan soms wat pentetrant zijn, maar dat is précies waar wij niet van houden. De roomkaas en kwark hebben mooie zuren, maar zijn perfect in balans.

Inmiddels hebben we ontdekt dat er ontzettend veel ontbijtgerechten zijn die je ook als toetje kunt eten. En als dat geen goede reden is om dit keer toch maar vijftien minuten eerder op te staan en deze parfait met geitenkwark en aardbeien te maken.

Voor 2 personen:Geitenkwark met aardbei en granola
300 gram geitenkwark
150 gram aardbeien
30 gram suiker
1 theelepel maïzena
4 eetlepels water
Granola

Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
Doe ze in een klein pannetje met twee eetlepels water en de suiker.
Kook ze in 10 minuutjes gaar en prak ze nog grof met een vork.
Meng de maïzena met twee eetlepels water tot er geen klontjes meer inzitten.
Kook het maïzenamengsel nog een minuutje met de aardbeien door.

Pak een longdrinkglas en doe een laagje kwark erin, gevolgd door een laagje aardbei en granola.
Blijf dit herhalen tot alles op is en eindig met een laagje aardbei met granola.

Tip van de dag: gebruik een lange ijslepel en eet het gelijk op.