Samenwerkingen

Wij geloven dat je van een goede samenwerking allebei beter wordt. Door van elkaar te leren en samen nieuwe dingen te ontwikkelen, groei je allebei en maak je elkaar beter. Door deze samenwerkingen krijgen wij veel inspiratie om samen met de horeca nieuwe kazen te ontwikkelen, samen kaas te maken, proeverijen te organiseren, thema-diners te ontwikkelen en nog veel meer. Wij creëren graag samen mooie dingen.

Onze kaasboerderij in de prachtige Alblasserwaard

Streefkerk

  • De Groene Hart Coöperatie In 2010 waren wij een van de elf oprichters van deze coöperatie. De Groene Hart Coöperatie beschermt het streekproduct en zorgt ervoor dat alle producten het keurmerk ‘streekproduct’ dragen. Dat betekent dat op zijn minst vijftig procent van de ingrediënten van de producten uit de streek komt. Als één van de elf oprichters verkopen wij met heel veel liefde en aandacht de producten van onze collega’s. Zo hebben wij de Vinkethaler uit Vinkeveen en de Romero uit IJsselstein, maar ook chutneys uit Rotterdam en drinkyoghurt uit Zoeterwoude.
  • Bond Boerderijzuivelbereiders Wij maken ambachtelijke kaas van rauwe melk. Gelukkig zijn we niet alleen! De Bond voor Boerderijzuivelbereiders is een soort vakbond voor ambachtelijke kaasmakers. Zij promoten de ambachtelijke kaas. Zo organiseren zij elk jaar Cum Laude-keuringen voor de beste boerenkaas. Dit alles omdat er nog maar 250 boeren in Nederland zijn die ambachtelijke zuivel bereiden.
  • Den Hâneker Uiteraard is de Alblasserwaard de mooiste polder van Nederland, elke boer vind zijn eigen polder het mooist. Den Hâneker organiseert activiteiten in de Alblasserwaard en laat zo de mooiste stukjes zien die de polder verborgen houdt. Op de boerderij hebben wij een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een folderkast. Kijk voor leuke activiteiten en fietsroutes op hun website.

Rotterdam

  • Rotterdamse Oogst Op zoek naar een afzetpunt in Rotterdam, kwamen we al snel uit op de Rotterdamse Oogst. Op deze boerenmarkt worden alleen seizoensproducten verkocht die binnen een straal van vijftig kilometer vanaf de Coolsingel worden gemaakt.
  • Fenix Food Factory Met ondernemers die we op de Rotterdamse Oogst hebben ontmoet zijn we de Fenix Food Factory begonnen. Een (bijna) dagelijkse versmarkt waar je kunt genieten van ambachtelijke producten als versgebrande koffie, desembroden, Rotterdamse biertjes en onze kazen.
  • Horeca Onze klanten zijn niet zomaar klanten. Samen met hen krijgen we de kans om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo ontwikkelden we samen met Francois Geurds van FG Restaurant onze Szechuanpeper kaas en leren we van Dertien steeds meer over fermenteren.

Booij op evenementen

Benieuwd welke evenementen er binnenkort in de buurt zijn? Bekijk onze evenementen in de agenda.