De kaasmakers

Onze kaas komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen en wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Daar zijn veel handen voor nodig. Omdat we flink groeien, en niet willen inleveren op kwaliteit, is het belangrijk dat we alleen de beste mensen om ons heen verzamelen. Dit zijn onze kaasmakers:

 Marijke

Jongste telg van Martien en Betsy. In 2012 neemt ze de kaasmakerij van haar ouders over en maakt met veel passie en plezier de Goudse kazen. Haar kleine frustratiepuntje is dat bij veel kaaswinkels de kazen on- of zelfs overrijp verkocht worden. Hierdoor komt de prachtige smaak van de kaas niet goed tot zijn recht. Maar hoe kun je dat het beste oplossen? Juist, door zelf een winkel te openen. Door haar enthousiasme en bruisende ideeën weet ze de kaasmakerij naar een hoger niveau te tillen.

Martien

Als Martien 28 jaar is besluit hij het ambacht ‘kaasmaken’ weer op te pakken samen met zijn vrouw Betsy. Het kaasmaken heeft een paar jaar stil gelegen, maar hij zet alles op alles om het ambacht binnen de familie te houden. Na meer dan veertig jaar maakt hij nog steeds met alle liefde van de wereld de mooiste kazen. En hij kan je álles, maar dan ook werkelijk alles, vertellen over ‘zijn’ Goudse kazen.

Dalina

Dalina is begonnen als één van onze eerste kaasmeisjes. Zij kende Marijke nog uit de tijd dat ze voor FG Restaurant werkte en Marijke daar kaas kwam leveren. Met haar jarenlange ervaring in sterrenzaken is Dalina niet meer weg te denken uit de winkel, en tegenwoordig ook kaasmakerij. Sinds 2017 maakt zij met alle overtuiging zowel Goudse kazen als geitenkazen. Samen met Sander bedenkt ze interessante nieuwe smaken

De kaasmeisjes

Alle kaas die gemaakt wordt, moet uiteraard ook verkocht worden. En daar komen onze kaasmeisjes om te hoek kijken. In onze winkels in zowel Rotterdam als Streefkerk, zorgen zij er voor dat iedereen persoonlijk advies krijgt en naar huis gaat met alleen de lekkerste kazen.

Betsy in de boerderijwinkel in Streefkerk

Betsy

Betsy zwaait al jaren de scepter over onze boerderijwinkel in Streefkerk. Ze is dan ook het kaasmeisje pur sang. Iedereen die in de winkel komt, kent Betsy. En Betsy kent ook iedereen. Hoewel velen haar kennen vanuit de winkel, mogen we niet vergeten dat Betsy ook jarenlang degene was die de melk stremde. Nog steeds helpt ze regelmatig mee met het kaasmaken. Maar de boerderijwinkel blijft wel echt haar kindje. Leuk detail: Als Martien Betsy vraagt om met hem op de boerderij te komen werken, stemt ze toe, maar stelt één voorwaarde: ieder van hen krijgt zijn eigen afdeling. Dat betekent in eerste instantie dat Martien voor de koeien zorgt en Betsy de kaas maakt. Maar dat verandert al snel.

 

Maarten

Kennen jullie Maarten al? Hij werkte eerder in sterrenzaken als Restaurant Perceel en voorheen de Zwetheul, waar hij zijn passie voor kaas ontwikkelde. Acht jaar geleden kwam hij voor het eerst bij ons kaasmaken. Inmiddels is Maarten twee jaar fromager geweest en heeft hij een boek geschreven over de Nederlandse Kaasplank.  Hij won zelfs de eerste titel voor Beste Fromager van Nederland met onze overjarige kaas en een roze sake. Kortom, bij Maarten zit je goed voor kaasadvies!

Polly

We hebben een nieuw lachebekje in onze kaasfamilie. Meet Polly! Deze Londense, goedlachse dame heeft eigenlijk, heel stiekem, gewoon een Nederlandse achtergrond. Naast haar vrijwilligerswerk dat ze doet bij de Laurenskerk staat ze met veel plezier en enthousiasme te stralen in onze winkel. Voel je vrij om haar in het Nederlands aan te spreken, ze wil oefenen!

Willemijn

Rechtstreeks uit de De Limonadefabriek, zorgt Willemijn ervoor dat alles in onze winkel op rolletjes loopt. Willemijn is onze rots in de branding en een brok gezelligheid. Ze laat zich niet zo snel van haar stuk brengen en staat altijd klaar voor collega’s en klanten.

Berber

Als sommelier is Berber een heuse aanwinst voor ons team. De combinaties die zij bedenkt met kaas, of het nu om whisky, cider, bier of kaas gaat, zijn altijd spot on. Daar moet je wel gelukkig van worden. Als de rest van de kaasmeisjes niet meer kan bedenken wat ze nu eens zouden moeten bedenken bij een frisse champagne, dan haalt Berber altijd de beste en meest verrassende kaas tevoorschijn.

Daarnaast zorgt zij ervoor dat alle restaurants in Rotterdam onze kaas krijgen, zodat nog veel meer mensen kunnen genieten van de lekkerste kazen.