Ken je dat? Van die kazen waar je zo intens van kunt genieten. Zo eentje waar je je vingers bij aflikt, letterlijk. Want de meskleverige witschimmel Ossekop van Jasper Spierings uit Oss blijft, zoals de omschrijving al doet vermoeden, lekker aan het mes én vingers plakken.
Nu is Ossekop niet de oorspronkelijke naam van deze kaas, maar Nije Kaas. Ooit, lang geleden, in een land hier ver vandaan, was een boer. Deze boer heette Jasper Spierings. Hoewel op zijn boerderij al jarenlang harde kazen werden gemaakt, was het voor hem tijd voor iets nieuws. Hij besloot een cursus te volgen, productontwikkeling kaas/zuivel. Niet lang daarna ontmoet hij een prinses, de docente aan de zuivelpraktijkschool.
Als ode aan haar ontwikkelt hij een heerlijke zachte witschimmel, namelijk de Nije Kaas (nieuwe kaas). Dit mag wellicht wat Fries klinken, dat klopt. Afke Baukje, de docente, komt uit Friesland.
De Nije Kaas is geïnspireerd op de Franse Camembert en is mooi uitgesproken van smaak, zonder teveel te overheersen. Hij is dan ook perfect in balans. Je kunt deze kaas al vrij snel na de productie eten, maar wij vinden het lekker als hij zo heerlijk over je kaasplank kruipt.
Je koopt hem in onze winkel in de Fenix Food Factory
Productinformatie
Melk | Gepasteuriseerde koemelk |
---|---|
Land van herkomst | Nederland |
Streek | Noord-Brabant |
Producent | Jasper Spierings |
Leeftijd | 4 weken |
Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk
Stremsel
Zuursel
Zout
Witschimmelcultuur
Allergenen
Koemelk
Lactose