Machedoux De geitenkaas uit Groningen

De Machère is een geitenkaasje van de hand van kaasmaakster Hanneke Kuppens. Op geitenboerderij De Oude Streek begint zij in 1988Machère een pittige, romige geitenkaas uit Groningen met een twintigtal geiten, dan wordt alleen harde kaas gemaakt. Begin jaren negentig komt de eerste zachte kaas op de markt, de Machedoux.

Tegenwoordig lopen er veertig geiten rond, het perfecte aantal om een natuurlijke kringloop te hebben. De mest van de geiten maakt de drie hectare grond vruchtbaar genoeg om het  hele jaar rond de geiten van hooi en gras te voorzien.

De kazen van De Oude Streek zijn én rauwmelks én biologisch, iets waar wij als kaasmakers bijzonder gelukkig van worden. Niet alleen hebben de kaasjes uiteenlopende karakteristieken,  ze nemen een volkomen eigen plaats in in de Nederlandse wereld van kaas.

De Machère is een smeuïge witschimmel in de vorm van een boomstammetje. De smaak is eerst mild en naarmate hij verder rijpt in de verpakking wordt de smaak pikanter. Hij is dan intens van geur en heerlijk romig.

Productinformatie

Melk Rauwe geitenmelk
Land van herkomst Nederland
Streek Groningen
Producent De Oude Streek
Leeftijd 8 weken

Ingrediënten

Rauwe geitenmelk, stremsel, zuursel, rijpingsculturen en zout

Allergenen

Geitenmelk
Lactose