Kaasmakerij & Belevingsboerderij

Kaasboerderij Streefkerk

Op de boerderij in Streefkerk bevinden zich onze kaasmakerij, de rijpingsruimten, ontvangstruimten en onze boerderijwinkel. Voor uitgebreide informatie over kaas, maar in het bijzonder ook over het ambacht van het kaasmaken kun je hier terecht. Hier vormen we, met de boerderij en de kaasmakerij, de kern van ons bedrijf en hier is alle ruimte en tijd om de klant mee te nemen in onze passie voor het kaasmaken.

 

Bezoek de boerderij

Op onze boerderij in Streefkerk hebben we de mogelijkheid om rondleidingen, workshops en proeverijen te organiseren. Lijkt het je leuk om met een groep langs te komen voor een van deze activiteiten, kijk hier voor de prijslijst of informeer naar de mogelijkheden via boerderij@booijkaasmakers.nl.

Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een open dag en organiseren we activiteiten als hooidagen of plukdagen. Wil je een bezoek brengen aan onze boerderij? Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen als de boerderijwinkel geopend is of te deelnemen aan bovengenoemde activiteiten. Deze worden aangekondigd in onze agenda.

 

Locatieverhuur

Onze bourgondische boerderij biedt mooie ruimtes die te huur zijn voor verschillende gelegenheden zoals bedrijfsuitjes, familiedagen, kinderactiviteiten, maar ook vergaderingen. Geniet van de fijne sfeer, midden in de polder en de natuur, in combinatie met een catering op maat.
Voor meer informatie over de mogelijkheden; mail naar boerderij@booijkaasmakers.nl

 

Kaasmakerij & Opslag

Op onze kaasmakerij in Streefkerk maken we, op ambachtelijke wijze, Goudse kazen van rauwe melk. Deze rauwe koemelk komt van onze buurboer 400 meter verderop. De geitenmelk komt van onze buurboer Tijmen Verkuil  . Na de verbouwing in 2017 is dit ook de perfecte plek om deze kazen te laten rijpen. Met onze boerderijwinkel hebben we het hele proces van zuivelverwerking tot verkoop in eigen hand.

 

 

 

De kazen in onze winkel op de kaasboerderij in Streefkerk

Boerderijwinkel

In onze winkel vind je naast onze eigen kazen alleen streekproducten. Zo hebben we eigengemaakte confiture, advocaat van Ria (de nicht van Martien) en fruitsappen uit de omgeving. Uiteraard verkopen we ook de kazen van bevriende boeren uit de streek.

Wil je een bezoek brengen aan onze boerderij? Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen als de boerderijwinkel geopend is!

 

Natuur & omgeving

Op het erf van onze boerderij hebben we een hoogstamfruitboomgaard vol oude rassen, een kudde schapen, scharrelende kippen, twee bijenvolken, jongvee van de buren, een moestuin en grasland in natuurbeheer.

Op onze boerderij organiseren we workshops, rondleidingen en proeverijen.