Kruidensalade met radicchio en lavendel geitenkaas

Blije Bietjes ging aan de slag met een heerlijk stuk Buurenkaas geit met lavendel. Onze kaasmaakster Dalina bedacht deze fantastisch lekkere smaakcombinatie. De geitenkaas is fris en zoet van smaak en matcht perfect met de bloemige smaak van lavendel. Deze kaas tovert een saaie bruine boterham om tot een waar feestje!

Maar je kunt nog veel meer met dit heerlijke stukje kaas. En nu het zonnetje hier weer zo heerlijk schijnt kreeg ik wel weer zin in een lekkere salade. Ik koos voor een kruidensalade met de ietwat bittere witlof en radicchio. Die gaat heel goed samen met het zoetje van deze geitenkaas. Daarbij maak ik ook nog eens in roomboter gebakken knoflookcroutons. Oh yeah! Een salade waar je maag direct van gaat knorren.

INGREDIËNTEN

  • 1 radicchio knolletje
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 tenen knoflook
  • dille
  • peterselie
  • bieslook
  • geitenkaas lavendel
  • 2 eieren
  • 1 ciabatta broodje
  • roomboter
  • 0,5 eetlepel mosterd
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 0,5 eetlepel witte wijn azijn
  • 100 ml olijfolie

ZO MAAK JE HET

1. Kook als eerste de eitjes in 6 minuten gaar.
2. Snijd het ciabatta broodje in dobbelstenen.
3. Snijd de tenen knoflook in reepjes. Verhit wat roomboter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de ciabatta toe en bak deze op laag vuur rondom krokant en lichtbruin.
4. Was de witlof en radicchio en haal de stronkjes los. Doe deze in een kom.
5. Snijd vervolgens 1 eetlepel peterselie, bieslook en dille zeer fijn. Doe deze in de kom bij de radicchio en witlof.
6. Meng voor de vinaigrette als eerste de mosterd, citroensap en witte wijn azijn tot een homogeen geheel. Voeg dan druppelsgewijs de olijfolie toe en blijf kloppen tot je een mooie dikke saus hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
7. Meng de vinaigrette door de salade. Verdeel de salade vervolgens op twee borden en serveer deze met de eitjes, de knoflookcroutons en wat mooie krullen van de geitenkaas.
8. Eet smakelijk