Experimenteren kun je leren. In de keuken in elk geval. En onze kaasmeisjes en -boys staan graag in de keuken. Of het nu is om snel iets in elkaar te flansen of lekker creatief te zijn tijdens een regenachtige dag. Tijdens één van die creatieve, regenachtige zaterdagen waren deze dim sum het resultaat van allerlei uitprobeersels. Want wat is er nu lekkerder dan romige kaas die uit een zachte en tegelijk krokante dumpling stroomt. Vrij weinig als je het ons vraagt.

ps: de gyoza wrappers kun je makkelijk bij de Aziatische supermarkt kopen. (koop gelijk een stapel, dan hoef je niet steeds terug)

Voor 40 stuks:
250 gram rundgehakt
1 bos bosui, helemaal opgesneden
1 ei
1 eetlepel geraspte gember
1 knoflookteen, geraspte
1 theelepel zout
100 gram Buurenkaas Extra Belegen
1 eetlepel olie
40 gyoza wrappers

Saus:
3 eetlepels chili-olie
4 eetlepels soja saus
2 eetlepels witte azijn

Haal de gyoza wrappers uit de vriezer en laag ze onder een vochtige theedoek om te ontdooien.

Voor de dipsaus meng je alle ingrediënten (chili-olie, sojasaus en azijn) en zet opzij.

Meng het gehakt, bosui, ei, gember, knoflook en zout in een kom. Daarna klop je het geheel stevig door tot het smeuïg en plakkerig is.

Pak een gyoza wrapper en schep een theelepel vulling op een hoekje, maak de randjes nat met water en vouw het tot een envelopje. Leg ze op een grote plaat met bakpapier, dan kun je ze daarna makkelijk invriezen (als je ze niet allemaal in één keer op hebt gegeten).

Zet dan een pan op het vuur met de olie. Laat hem heet worden en leg de dumplings met de gevouwen kant naar beneden in de pan. Laat ze dertig seconden bakken en schenk er dan een klein bodempje water in. Doe een deksel op de pan en stoom de dumplings in 5 minuten gaar.

Als de onderkant mooi goudbruin is en de bovenkant zacht en rimpelig (Ha! Klinkt goed, niet) zijn ze gaar. Serveer ze met de dipsaus of sweet chili sauce