Je kunt natuurlijk hooien met een hele grote tractor. MaarHet hooi ligt ingerugd dat is helemaal niet leuk. Nee, als wij hooien, dan hooien we goed! Half juni was het zover. Nadat we even hebben moeten wachten op het zonnetje, kon het gras eindelijk gemaaid worden. We hebben het even laten drogen en in rijtjes gelegd, dit heet ingerugd.

Daarna rijdt er een hele grote machine (de rode vlek op de foto) over de rijtjes hooi heen en maakt er prachtige pakketjes van. Dit zelf doen is praktisch onmogelijk. Alleen een machine is sterk genoeg om het hooi bij elkaar te houden. De pakketjes worden ingebonden en komen vervolgens weer op het weiland terecht.

Dan is het tijd voor het zware werk! Nou ja, zwaar! Hooipakketjes opstekenMet hulp van onze lieve buren en fanatiekelingen gingen we van start. Met een ouderwetse hooivork steken we de pakketjes op de hooiwagen. Het is weliswaar flink aanpoten, maar het is ook ontzettend leuk en vooral gezellig.

Nadat alle pakketten zijn verzameld is het tijd voor ontspanning! We genieten van lekker eten, een biertje en goed gezelschap. En het leuke is: in het najaar doen we het nog een keer, dan kan iedereen weer mee doen.