Pasta met asperges en Buurenkaas Geit Extra BelegenBen je al bij de Groentemannen van Rotterdam geweest? Zij zijn onze nieuwe overburen in de Fenix Food Factory. En wat zijn ze leuk! Niet alleen zijn ze gek van hun vak, ze weten alles van hun groenten en fruit én hebben een ruim assortiment. Er is niet heel veel meer nodig om ons aan het koken te krijgen. Nu wil je natuurlijk niet al te moeilijk doen, zo na de feestdagen. Dit recept met asperges is dan ook in een mum van tijd klaar.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • Bosje groene asperges
  • 200 gram pasta
  • Bosje basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • Schil van een citroen
  • 200 gram Buurenkaas Geit Extra Belegen
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Zet twee pannen water op voor de pasta en de asperges. Snijd de onderkantjes van de asperges af en eventuele stugge draden. Kook de asperges zo’n vijf minuten.

Hak in de tussentijd het knoflook en de citroenschil fijn met een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Giet de asperges af en schenk het knoflookmengsel er over heen. Zet even apart.

Pasta met groene asperges en Buurenkaas Geit Extra Belegen

Kook de pasta volgens de verpakking en laat de grillpan goed heet worden. Hak de basilicum en royaal olijfolie met peper en zout fijn. Gril de asperges tot je mooie, donkere streepjes ziet. Giet de pasta af en meng de basilicumolie met de pasta.

Serveer de pasta op een diep bord, schik de groene asperges over de pasta en maak af met geraspte geitenkaas. Eventueel smaakt een gehakt bosuitje ook heerlijk.

Eet smakelijk!