Deze quiche met prei en kruidnagelkaas is geheel vegetarisch. Hier voor hebben we onze Buurenkaas kruidnagel gebruikt omdat deze lekker romig is maar ook pittig van smaak. Deze extra belegen kaas heeft minimaal 7 maanden gerijpt. Door deze lange rijping trekt de kruidnagel zacht in de kaas trekt zodat hij met iedere hap subtiel te proeven is. De kruidnagel die gebruikt wordt in de kaas wordt eerst geweld zodat hij mooi zacht is tegen de tijd dat de kaas wordt aangesneden of zoals hier verwerkt wordt in een recept.
Omdat ik vooral de kaas wil proeven koos ik voor een quiche met niet al te uitgesproken smaken. Het zachte en romige van de prei past hier perfect bij. De prei heb ik eerst op laag vuur gesmoord tot deze zacht en romig van smaak is. Geschreven door Blije Bietjes
Daarna heb ik de quiche voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven afgebakken
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 prei
- 1 ui
- 5 plakjes bladerdeeg
- 4 eieren
- 150 ml room
- 100 gram Buurenkaas kruidnagel
- nootmuskaat
- peper en zout
- boter
Zo maak je het!