Deze quiche met prei en kruidnagelkaas is geheel vegetarisch. Hier voor hebben we onze Buurenkaas kruidnagel gebruikt omdat deze lekker romig is maar ook pittig van smaak. Deze extra belegen kaas heeft minimaal 7 maanden gerijpt. Door deze lange rijping trekt de kruidnagel zacht in de kaas trekt zodat hij met iedere hap subtiel te proeven is. De kruidnagel die gebruikt wordt in de kaas wordt eerst geweld zodat hij mooi zacht is tegen de tijd dat de kaas wordt aangesneden of zoals hier verwerkt wordt in een recept.

Omdat ik vooral de kaas wil proeven koos ik voor een quiche met niet al te uitgesproken smaken. Het zachte en romige van de prei past hier perfect bij. De prei heb ik eerst op laag vuur gesmoord tot deze zacht en romig van smaak is. Geschreven door Blije Bietjes

Daarna heb ik de quiche voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven afgebakken

booij2811-LR-2499.jpg

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 prei
  • 1 ui
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 150 ml room
  • 100 gram Buurenkaas kruidnagel
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • boter

Zo maak je het!

1.  Verwarm de oven voor op 170 graden en haal alvast 5 plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
2. Was en snijd de prei in dunne ringen.
3. Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn.
4. Verhit wat boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de prei toe en laat dit op laag vuur zachtjes       smoren tot de prei zacht is.
5. Rasp de kruidnagelkaas.
6. Meng de eieren met de room, nootmuskaat en peper en zout. Voeg vervolgens 2/3 van de kaas toe en roer goed door elkaar.
7. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Stort het pretmengsel hier vervolgens bovenop en giet daar het ei/roommengsel bovenop.
8. Strooi hier wat van de overgebleven kaas op en bak het geheel in ongeveer 45 minuten gaar.