Een kaasboerderij in de achtertuin van Amsterdam, dat zie je niet vaak. Maar dat houdt de kaasmakers van boerderij Dikhoeve gelukkig niet tegen. Al ruim driehonderd jaar wordt hier kaasgemaakt. Niet zomaar kaas, maar kaas van volle schapenmelk. Zodra het een beetje lekker weer is, gaan de schapen naar buiten en genieten ze van het lentegras en verschillende kruiden als weegbree, klaver en paardenbloem. De schapen eten niet alleen heel goed, de enorme bewegingsruimte zorgt onder meer voor de bijzondere smaak van de melk.
‘Brilliant minds’ achter deze kazen zijn twee boeren en een kaasmeester. Vader Willem en zoon Alexander Kuiper zorgen samen voor de ruim zeshonderd schapen en vormen daarmee één van de grotere melkschapenboerderijen. Kaasmeester Michaël Steeghs weet niet alleen te vertellen wanneer een kaas op zijn best is, maar weet ook precies hoe hij de lekkerste kaas kan maken.
Met die heerlijke melk en bergen kennis wordt een wel heel bijzondere kaas gemaakt: Skeapsrond, een zachte, brie-achtige witschimmel. De crème-kleurige kaas is volromig en tegelijk fris van smaak.
Productinformatie
Melk | Gepasteuriseerde schapenmelk |
---|---|
Land van herkomst | Nederland |
Streek | Amsterdam |
Producent | Dikhoeve |
Leeftijd | Twee tot tien weken |
Ingrediënten
Gepasteuriseerde schapenmelk, zuursel, dierlijk stremsel, zout en rijpingsculturen
Allergenen
Schapenmelk
Lactose
Kan sporen van granen of zaden bevatten