Kaasmakerij & Belevingsboerderij

Streefkerk

Op de boerderij in Streefkerk bevinden zich onze kaasmakerij, de rijpingsruimten en onze boerderijwinkel. Voor uitgebreide informatie over kaas, maar in het bijzonder ook over het ambacht van het kaasmaken kun je hier terecht. Hier vormen we, met de boerderij en de kaasmakerij, de kern van ons bedrijf en hier is alle ruimte en tijd om de klant mee te nemen in onze passie voor het kaasmaken.

Kaasmakerij & Opslag

Op onze kaasmakerij in Streefkerk maken we, op ambachtelijke wijze, Goudse kazen van rauwe melk. Deze rauwe koemelk komt van onze buurboer 400 meter verderop. De geitenmelk komt van onze buurboer Tijmen Verkuil  . Na de verbouwing in 2017 is dit ook de perfecte plek om deze kazen te laten rijpen. Met onze boerderijwinkel hebben we het hele proces van zuivelverwerking tot verkoop in eigen hand.

 

 

 

 

Boerderij & omgeving

Op onze boerderij hebben we, naast de kaasmakerij en boerderijwinkel, een hoogstamfruitboomgaard vol oude rassen, een kudde schapen, jongvee van de buren, een moestuin en grasland in natuurbeheer.
Hier organiseren we twee keer per jaar een open dag en organiseren we activiteiten als hooidagen of plukdagen.
Wil je een bezoek brengen aan onze boerderij? Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen als de boerderijwinkel geopend is of te deelnemen aan bovengenoemde activiteiten. Deze worden aangekondigd in onze agenda.

Arrangementen

Op onze boerderij in Streefkerk hebben we volop de ruimte om rondleidingen, workshops en proeverijen te organiseren. Onze bourgondische boerderij is een gemoedelijke omgeving voor een bedrijfsuitje, familiedag of andere feestelijke gelegenheid.

Op onze boerderij organiseren we workshops, rondleidingen en proeverijen.

De kazen in onze winkel op de kaasboerderij in Streefkerk

Boerderijwinkel

In onze winkel vind je naast onze eigen kazen alleen streekproducten. Zo hebben we eigengemaakte confiture, advocaat van Ria (de nicht van Martien) en fruitsappen uit de omgeving. Uiteraard verkopen we ook de kazen van bevriende boeren uit de streek.