Schapen

We hebben weer lamsvlees van onze eigen lammeren! Op de boerderij hebben we 3,5 hectare natuurland, welke bijna niet bemest wordt (hooguit een beetje stromest) en één keer per jaar gemaaid wordt voor hooi. De rest van het jaar zorgen de schapen voor begrazing en bemesting. Hierdoor is er meer ruimte voor weidevogels en klein wild, zij kunnen zich lekker nestelen in het hoge gras. En dat zorgt weer voor meer biodiversiteit.

In Nederland wordt lamsvlees vooral rond Pasen gegeten. Dat betekent dat de lammeren al in januari geboren worden en nog erg jong zijn als ze geslacht worden. Wij vinden het fijner als de schapen lammeren in het voorjaar, als het lekker warm begint te worden. Dan gaan de lammeren lekker snel naar buiten. Het vlees van lammeren die hun hele leven buiten hebben gelopen, is veel smaakvoller en dus ook diervriendelijker. Wij genieten van overheerlijk lamsvlees in het najaar.

Ben je benieuwd naar de prijzen? Kijk dan hieronder voor onze prijslijst: