Weet je wat nou eigenlijk het allerleukste is aan werken op de Rotterdamse Oogstmarkt? Dat je aan het eind van de dag naar huis gaat met de allerlekkerste, superverse producten. Tussen de klanten door, ren je even over de markt en haal je her en der fantastische ingrediënten. Marijke stond laatst op de markt en kreeg verse doperwten van Vitamine-fiets voor haar neus.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 350 gram risottorijstFeta
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter bouillon (groenten)
  • roomboter
  • 300 gram verse doperwten
  • zwarte peper
  • basilicum
  • geitenfeta

Verhit een grote, zware pan op matig hoog vuur.
Verwarm de boter.
Snipper de ui, bleekselderij en knoflook.
Fruit deze een paar minuten tot ze zacht en glazig zijn.

Zet het vuur wat hoger en schep de rijst erbij.
Wacht tot je de rijst hoort ‘poppen’ en schenk dan de wijn erbij.
Laat de rijst, tijdens goed roeren, de wijn opnemen.

Schep dan, lepel voor lepel, de bouillon er doorheen.
Wacht telkens tot de bouillon is opgenomen.

Als de rijst bijna gaar is voeg je de versgedopte erwtjes toe en laat je ze even mee garen.
Is de rijst inmiddels gaar, voeg dan de rasp van één citroen toe, samen met het citroensap en twee theelepels boter. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Snijd de basilicum fijn en strooi deze samen met de geitenfeta over de risotto.
Zout hoef je verder niet toe te voegen, de feta is al zout genoeg.