We hebben zo ontzettend veel inspiratie gekregen met die nieuwe groenteboer, dat we maar blijven koken. Niet heel vervelend, zeker niet voor huisgenoten en vrienden die op bezoek komen. Ook dit gerecht met courgette van de Groentemannen van Rotterdam is een lekker winters, maar snel gerecht.Courgette gratin voor hij de oven in gaat

Wat heb je nodig als bijgerecht voor 4 personen:

Courgette gratin als hij uit de oven komtVerwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en snijd de courgettes in plakken (rondjes) van zo’n centimeter dik. Doe de hele knoflooktenen in de pan. Strooi over de plakken wat peper en zout en bak ze in de olijfolie tot ze net gaar beginnen te worden.

Rangschik de plakken courgette in een ovenschaal. Hak het knoflook fijn en wrijf het tot een moes. Verdeel dit over de courgette, samen met de tijm en oregano. Rasp de kaas over de courgette en zet het geheel zo’n 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk