Het is heet. Ja, echt waar. Moeilijk om te ontkennen. Dus zoeken we een manier om lekker te eten (want daar willen we écht niet op inleveren), maar niet te lang in de keuken te staan. Salades zijn daar natuurlijk perfect voor. En deze is een heuse klassieker. Nu kun je deze salade op twee manieren maken. Nummer 1: Je zet één pan op het vuur en bakt één voor één de croutons, spekjes en kip. Nummer 2: Je zet je oven aan, twee pannen op het vuur en je bent met 15 minuten klaar. In geval van de hitte gaan wij voor optie 2.

Voor 4 personen:Caesarsalad
400 gram romaine sla
200 gram witbrood (bruin mag natuurlijk ook)
Olijfolie
Peper & Zout
200 gram spekjes
150 gram Overjarige Geitenkaas, geraspt
6 kippendijen

Saus:
Caesarsalad dressing
of:
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 klein teentje knoflook, geraspt
1 eetlepel kappertjes, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet twee pannen op hoog vuur.
Snijd de korstjes van de boterhammen af en snijd ze in blokjes.
Hussel ze om met wat olijfolie.
Spreid ze uit over een bakplaat en bak ze zo’n zeven minuten. Houd ze wel goed in de gaten.

Doe in één pan de spekjes en bak ze krokant.
In de andere pan bak je de kippendijen in zo’n tien minuten gaar.
Bestrooi de kippendijen met peper en zout.

Snijd de romainesla in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Snijd de kippendijen in reepjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar en strooi er als laatste nog een beetje overjarige geitenkaas overheen.