Geitenboer Tijmen Verkuil tussen zijn geiten

Onze kaasmakers hebben de laatste maanden keihard gewerkt aan ons nieuwste kindje: Buurenkaas Geit. Nog niet zo lang startte iets verder aan de weg een geitenboer. Het is een kleine geitenboer, maar hij zocht wel een goeie afzet voor zijn melk. Gelukkig wilden wij al langere tijd geitenkaas maken en zagen wij hier wel toekomst in.

De boer, Tijmen, zorgt samen met zijn zoons voor de geiten, maar stiekem doet de rest van de familie ook mee. Vol enthousiasme stortten zij zich op het melken van geiten. Een stal vol vrolijke witte geiten en zorgvuldig geselecteerd voer, zorgen voor de mooiste smaken in de melk.

 

 

Onze eigengemaakte geitenkaas met lavendel

Maanden lang zijn we in de weer geweest met het ontwikkelen, aanpassen en, heel naar, proeven van de geitenkaas. Onze geitenkazen zijn zuiver van smaak, licht zoetig smaken en vooral géén overheersende geitensmaak hebben. In kaastermen heet dit ‘technisch correct’. Dit betekent dat de smaak van de kaas niet te zout, te zoet, te zuur of te bitter is. De jonge kazen zijn romig en fris van smaak, de gerijpte kazen hebben een zoetje en zijn iets droger van structuur.

Inmiddels hebben we al een flink aantal verschillende kazen. Zo hebben we momenteel geitenkazen tot de leeftijd Belegen en binnenkort ook Extra Belegen. Maar we hebben ook kazen met de smaken Honing Klaver, Lavendel, Bonenkruid en Fenegriek.