Alleen maar prijswinnaars in ons assortiment! Zo wonnen de Bolle en Kleintje Köning Peper de Hofkäse Cum Laude in Duitsland. En dat niet alleen, want de Bolle won ook nog de innovatieprijs. Nu

weten wij gelukkig al langer dat de kaasjes van Christine Wipfler van Boerderij Köning bijzonder lekker zijn.

Ken je de Witte van Köning al? Dit is een heerlijke fluweelzachte, Nederlandse Camembert. Hij is mooi romig en kan wat uit lopen. Deze witschimmel is voor elke kaasliefhebber, of je nu houdt van pittig en lopend, of zacht en wat steviger. Hoe rijper de rauwmelkse kaas is, hoe pittiger hij wordt.

De kaas wordt gemaakt op klassieke wijze. Zo wordt de wrongel met de hand gesneden en in vijf lagen in de vormen geschept. Daarna wordt de kaas met de hand gezouten.

De Duitse prijs werd gewonnen met het Kleintje Köning met Peper en Knoflook. De grijze schimmelkorst zorgt Foto van Kleintje Koning gemaakt door Monique Hefti-Sutmanvoor een fijne rijping en geeft veel smaak aan de kazen. De korst wordt gemengd met fijne houtskoolas en in combinatie met de witschimmel op de korst is dit een ware smaaksensatie. De peper en knoflook overheersen niet en zorgen voor een subtiele smaak.

Ook de Bolle gooide hoge ogen en won de innovatieprijs. Een prestigieuze prijs waar Christine Wipfler trots opFoto van de Bolle gemaakt door Monique Hefti-Sutman mag zijn. De Bolle wordt met een kaasdoek gevormd en heeft de vorm van een halve maan. Hij wordt na het vormen ingesmeerd met de witschimmel. De smaak van de kaas begint pittig en verandert dan langzaam naar vol en rond.

Productinformatie

Melk Rauwe Koemelk
Land van herkomst Nederland
Streek Achterhoek
Producent Christine Wipfler
Leeftijd 2 tot 8 weken

Ingrediënten

Rauwe koemelk
Zuursel
Dierlijk stremsel
Zout
Witschimmel

Allergenen

Koemelk
Lactose