Denk je bij het woord ´beignets´ ook altijd aan Oud & Nieuw? Wij wel! Liever een appelbeignet dan een oliebol. Maar goed, elke gek zijn gebrek. Dat heeft ook weer zo zijn voordelen, want als je dan gaat experimenteren, kunnen daar hele lekkere dingen uit voort komen. Zoals deze bloemkoolbeignets. Nu zouden we natuurlijk een enorm pleidooi kunnen houden dat dit écht een hele makkelijke manier is om je kids meer groente te laten eten. Dát gaan we niet doen, want het is veel fijner om ze zelf op te eten.

Bloemkoolbeignets

Wat heb je nodig voor een snack voor vier personen:

  • 2 eieren
  • 400 gram bloemkool
  • bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram bloem
  • 1 flinke hand geraspte kaas (Extra belegen
    of Daslook)
  • komijn
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

bloemkoolbeignetsDoe de bloemkoolroosjes én de steel in grove stukken in een blender en maal ze grof.
Kook of stoom de kruimels zo’n 1 á 2 minuten.

Laat de bloemkool afkoelen en voeg daarna de eieren en de kaas toe.
Als je het niet genoeg laat afkoelen, heb je scrambled eggs.
Breng het geheel op smaak met bieslook, komijn, peper, zout en knoflook.
Voeg de bloem langzaam toe tot je een stevig beslagje hebt.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en zorg dat er een flinke laag in staat.
Bak steeds een flinke eetlepel goudbruin en draai hem dan om.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met lekker zeezout.

Maak er eventueel een dip bij van yoghurt, bieslook en peper & zout.