Wij zijn dol op experimenteren. Of dat nu met nieuwe recepten is of met nieuwe producten. Door experimenteren komen we op nieuwe smaken uit. Onze kaasmaakster Dalina bedenkt altijd de meest bijzondere nieuwe smaken, Maar dit keer was het kaasbaas Marijke die graag geitenkwark wilde maken. Zo gezegd, zo gedaan. Al had het wel wat voeten in de aarde, want het maken van een verse kaas gaat absoluut niet op dezelfde manier als het maken van Goudse kaas. Maar al doende leert men.

Wat we op dat moment nog niet hadden kunnen bedenken is het volgende: die geitenkwark is ook bijzonder fijn om mee te koken. Zo maakte we eerder al het ultieme ontbijt: parfait van geitenkwark met aardbeiencoulis en granola. Nu maken we een zomertaart: gebakken cheesecake met aardbeien.

Voor 1 taart:
250 gram chocoladekoekjes
60 ml gesmolten boter
500 gram geitenkwark
3 eieren
175 gram kristalsuiker
1 vanillestokje
1 doos aardbeien
Sap van 1 citroen

Begin met de bodem van je taart.
Doe de chocoladekoekjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
Laat langzaam de gesmolten boter er bij druppelen tot de kruimels klontjes gaan vormen.
Pak een springvorm en vet hem in.
Leg op de bodem een cartouche (een rondje van bakpapier) tegen het plakken.
Doe de kruimels in de springvorm en druk ze aan zodat je net een opstaand randje krijgt.
Zet hem in de koelkast

Klop de eieren luchtig en lichtgeel samen met de suiker en vanille.
Schep hier de kwark doorheen en klop er zo min mogelijk lucht uit.
Spatel het citroensap erdoor en schenk het mengsel op de bodem van chocoladekoekjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taart zo’n 40 minuten.
Mocht hij te snel bruin worden, dan kun je hem even afdekken met aluminiumfolie.
Zet de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven.
Laat de taart daarna nog vier uur opstijven in de koelkast.

In de tussentijd kun je de aardbeien wassen en van kroontjes ontdoen.
Snijd ze in dunne plakjes en houd de kontjes apart.
Deze kun je natuurlijk opeten, maar je kunt er ook een aardbeiencoulis van maken.
Begin in het midden van de taart en leg de aardbeienplakjes dakpansgewijs rondom het midden.
Zo krijg je uiteindelijk een spiraal.